Oktatás, tematika

A Mobidik program heti menetrendje egy kötött forgatókönyv szerint alakul. Hétfő délelőtt utazik a konténer és jut el a következő kiválasztott iskolába. Délután a helyi tantestület tagjai ismerkednek a programmal, az eszközökkel. Kedd-péntek délelőtt az iskola normál csengetési rendje szerint tanórák-, délutánonként elmélyültebb foglalkozásokat lehetővé tevő szakkörök kerülnek megtartásra. Péntek délután sajtónyilvános szakmai fórum és sajtótájékoztató kerül megrendezésre.

Heti tematika

Hétfő
Utazás, előkészületek
 
Bemutató tanároknak
Érdeklődők
Kedd
Tanórák:Pénzügyi tudatosságPénziránytű Alapítvány
 
Szakkör: 3D nyomtatásFreedee
Érdeklődők
Szerda
Tanórák:FenntarthatóságPontVelem
 
Szakkör: Lego robotikaLEGO Education
Érdeklődők
Csütörtök
Tanórák:Informatika,
programozásTelekom - Legyél Te is Informatikus
 
Szakkör: KódolásPallasz Athéné Egyetem
Érdeklődők
Péntek
Tanórák:Klasszikus tárgyak
biológiaDebreceni EgyetemtörténelemTörténelmi Animációs Egyesületmatematika
 
Szakmai bemutató, sajtótájékoztató

A délelőtti tanórák egy tematikus rend szerint kerülnek megtartásra. A keddi délelőtt a pénzügyi tudatosság fejlesztése (Pénziránytű Alapítvány támogatásával), szerda a fenntarthatóság (PontVelem Okos Program támogatásával), csütörtök a programozás (Magyar Telekom - Legyél Te is informatikus program támogatásával), péntek meg a klasszikus tanórák – biológia (Debreceni Egyetem támogatásával), matek, történelem (Történelmi Animációs Egyesület támogatásával) témákban kerülnek megtartásra. A témakörök két korosztályra lettek kidolgozva, felső tagozatosoknak és középiskolásoknak.

A tanórák célja egy izgalmas, fontos, vagy közismert témán keresztül a digitális oktatás adta lehetőségek élményszerű bemutatása. A tanóráknak nem elsődleges célja új ismeretek átadás, nem célja az adott tanmenetbe való becsatlakozás.

A délutáni szakkörök három témát dolgoznak fel egy-egy délután: programozható LEGO robotika (LEGO Education - H-Didakt támogatásával), 3D nyomtatás (FreeDee támogatásával), programozás-kódolás (Pallasz Athéné Egyetem támogatásával). A szakkörök 3 órás hossza lehetővé teszi az adott témában való komolyabb elmélyülést is.

A cél az, hogy minden tanórán és szakkörön újabb és újabb diákok vegyenek részt, így egy héten közel 350 diák tud közvetlen tapasztalatot, élményt szerezni.