A Mobidik bemutatása

A Mobidik nagyon izgalmas eszközrendszerrel van felszerelve, ami nagyon sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. A konténer úgy lett kialakítva, hogy mindennek fix helye van, a szállításkor minden pontosan rögzíthető, semmi nem repül és semmi nem gazdátlan. A mindennapok iskolai felhasználásában viszont végtelen szabadságot ad a diákoknak és tanároknak, hogy az adott óra igényeihez alakítsák a teret és használják az eszközöket.

A padok és a székek úgy lettek kialakítva, hogy az óra jellegétől függően pillanatok alatt berendezhető csoportmunkához, 2-3-4 fős csapatokhoz, átrendezhető egy nagy közösségi térré, de igény szerint akár a klasszikus frontális oktatáshoz is. A terem klimatizált, a légcsere biztosított, így a diákok optimális körülmények között tanulhatnak.

A terem meghatározó eleme a hatalmas érintőképernyős TV, ami egyrészt kiszolgálja a tablet alapú Samsung Smart Schoolt, másrészt könnyedén csatlakoztatható a notebookokhoz is. A TV használható klasszikus táblaként, írható és törölhető, és természetesen minden digitális alkalmazás megjeleníthető rajta, az összes tablet és notebbok képe pillanatok alatt megosztható és bemutatható.

A Samsung Smart School egy igazi okos osztály, minden diák kezében ott van egy tablet, amik egy osztálymenedzsment rendszeren keresztül kapcsolódnak, ezen a rendszeren keresztül tudja a tanár folyamatosan kézben tartani az órát, tud tartalmat megosztani, letiltani, bemutatni a táblán, feladatot kiadni és számon kérni, az előre megtervezett tanórákat élményszerűen leadni.

Minden diák rendelkezésre áll egy speciális HP notebook, amik szintén egy osztálymenedzsment rendszeren keresztül kapcsolódnak, megadva a tanárnak minden jogosultságot és lehetőséget az óra megtartására. A notebookokkal jellemzően a programozási feladatokat végzik a diákok, de a notebookok képernyője érintőképernyős, így negatívba csukva az eszköz egyszerű tabletként is használható.

A LEGO robotok 2-4 fős csapatokban használhatók, az összeépítés után a robotok vezérlő egysége a notebookokkal összekötve tetszőlegesen programozható és a foglalkozások során a diákok összemérhetik tudásukat, ki tudott okosabb, ügyesebb robotokat építeni.

A 3D nyomtatóval és szkennerrel, illetve a kapcsolódó programokkal a diákok megtervezhetik saját térbeli alakzataikat és ki is nyomtathatják azokat.

A Mobidik működéséhez természetesen elengedhetetlen a net, így a Telenor által biztosított 4G modemmel mindenhol biztonságos és elegendő sávszélesség áll rendelkezésre, így a diákok (ha a tanár engedi) szabadon tudnak szörfözni a világhálón.

Oktatás, tematika bemutatása